Gå direkt till innehåll
Telenor Sverige förvärvar Canal Digital Kabel-TV

Pressmeddelande -

Telenor Sverige förvärvar Canal Digital Kabel-TV

Telenor Sverige och Canal Digital Sverige har tecknat avtal om övertagande av Canal Digital Kabel-TV, ett dotterbolag till Canal Digital Sverige. Bolaget bedriver verksamhet inom kabel- och IP-TV och levererar idag TV-tjänster till cirka 220 000 hushåll. Genom avtalet breddar Telenor utbudet av TV-tjänster på den svenska marknaden.

Telenor Sveriges satsningar på bredbandstjänster via fastnätet fortsätter. Under det senaste halvåret har en omfattande modernisering av nätinfrastrukturen genomförts och i förra veckan offentliggjordes bildandet av en ny kommunikationsoperatör, Open Universe, i syfte att erbjuda öppna nätlösningar till landets fastighetsägare.

–        Vi gör nu flera stora satsningar på fastnätssidan både vad gäller infrastruktur och tjänsteutbud och Canal Digitals kabel-TV verksamhet är en viktig pusselbit för att skapa ett större utbud via fler plattformar. I kombination med Bredbandsbolagets prisade bredbandstjänster stärker vi vårt erbjudande samtidigt som vi breddar kundbasen, säger Lars-Åke Norling, VD Telenor Sverige.

–        Vi är mycket glada över den här försäljningen som innebär att vår kabel-TV verksamhet blir del av en stark aktör med höga ambitioner för den svenska marknaden. Vi kan nu fortsätta utvecklingen av vår verksamhet som en renodlad paraboloperatör i linje med vår nordiska strategi, säger Mats Almgren, VD Canal Digital Sverige.

Om Canal Digital Sverige
Canal Digital är Nordens största distributör av TV och distribuerar TV över alla plattformar; satellit, kabel, bredband och marknätet. Företaget distribuerar drygt 100 TV-kanaler, interaktiva tjänster och spel. 25 procent av TV-hushållen i Norden, drygt tre miljoner, tar emot TV-signaler direkt eller indirekt från Canal Digital. Företaget ägs helt av Telenor och är den av affärsområdet Telenor Broadcast med har verksamhet i Norge, Sverige, Danmark och Finland.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Telenor

Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 11 304 miljoner kronor (2010) och cirka 2200 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 39,6 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 10 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 120 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2011), en årsomsättning på 95 miljarder norska kronor (2010) och cirka 32 900 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter