Gå direkt till innehåll
Telenor storsatsar kring Melodifestivalturnén – ny app, tävlingar och samarbete med Måns Zelmerlöw

Pressmeddelande -

Telenor storsatsar kring Melodifestivalturnén – ny app, tävlingar och samarbete med Måns Zelmerlöw

I samband med Melodifestivalen 2014, där Telenor är huvudsponsor, gästspelar artisten Måns Zelmerlöw i Telenors reklamfilmer. Han kommer dessutom att göra exklusiva spelningar i butiker och vara delaktig i ”Melodislaget” – en app där svenska folket kan livetippa vinnarna i Melodifestivalen och vinna finalbiljetter till Stockholm och Eurovision Song Contest i Köpenhamn.

En av Telenors största satsningar i samband med Melodifestivalen 2014 är appen ”Melodislaget”. En nyligen genomförd studie som Telenor har gjort i samarbete med TNS Sifo visar att 53 procent av 7-11-åringarna i Sverige använder sin smarta telefon/surfplatta medan de ser på tv. 15 procent angav att de vill kunna använda sin enhet till att tippa resultatet i Melodifestivalen live tillsammans med vänner och familj, något som inte varit möjligt tidigare.

”Melodislaget” gör det möjligt att tippa utgången i Melodifestivalen, läsa mer om artister och låtar och tävla om fina priser. Därtill ser tipparna i realtid vad Måns Zelmerlöw tror om kvällens utgång.

– Det är första gången vi sponsrar Melodifestivalturnén, självklart går vi all in. Vi älskar Melodifestivalen och vill att det ska märkas. Vi kommer att erbjuda tittarna ett mervärde, både när vi träffar dem i våra butiker och på plats på arenorna och hemma i tv-sofforna genom våra Melodifestivalinspirerade reklamfilmer och appen ”Melodislaget”, säger Alexandra Carlsson, pressansvarig och Melodifestivalgeneral på Telenor.

Förutom att tippa vinnare i ”Melodislaget” kommer Måns Zelmerlöw att vara med i Telenors reklamfilmer under perioden. Från och med den 20 januari får tv-publiken se hur det skulle kunna vara att ha svärmorsdrömmen Måns hemma hos sig.

– Jag hade jätteroligt när vi spelade in filmerna. Man kan väl säga att jag visar upp en lite annan sida av mig själv än den folk är vana vid att se. Men det kommer ju hända mer tillsammans med Telenor under turnén; jag ska tippa vinnare i varje deltävling och göra exklusiva spelningar i butiker. Det kommer bli mycket skoj kring Melodifestivalen, jag ser fram emot det, säger Måns Zelmerlöw.

Dessutom man se Måns Zelmerlöw live i Telenorbutiken på Mobilia i Malmö den 31 januari kl. 17:30 och i Gallerian i Stockholm den 8 mars kl. 12:30.

I flera butiker runtom i landet och på arenorna kommer besökarna att kunna vara stjärnor för en dag och få möjlighet att spela in en kort musikvideo. Med Singtrix, en sorts avancerad karaokemaskin, spelar besökarna in sig själva när de framför en utvald sång. Telenor lägger sedan in framförandet i en förskapad film med Melodifestivalinspirerad inramning och besökaren får en film där han eller hon ser ut att uppträda live, med en oslagbar sångröst. Möjligheten att spela in sig själv som artist kommer att följa med Melodifestivalturnén. Schemat finns på www.telenor.se/melodifestivalen.

Läs mer om Telenors sponsorskap av Melodifestivalturnén på www.telenor.se/melodifestivalen.

För mer information och högupplösta bilder, kontakta Alexandra Carlsson, pressansvarig Telenor

Telefon:  08-41 01 00 40
E-post:   press@telenor.com

De senaste reklamfilmerna:
Måns flyttar in. (40s)  http://youtu.be/xU592aMlLt8
Måns flyttar in. (20s)  http://youtu.be/qR7WWcfNThI

Fakta om appen Melodislaget:

 • Melodislaget är en app från Telenor där användaren i realtid tippar resultatet i Melodifestivalen 2014.
 • Appen finns tillgänglig för nedladdning i Appstore inom kort och i Google Play från och med 20 januari. Appen är gratis. Skicka ”Melodislaget” till 71700 för länk eller sök i Google Play/Appstore.
 • Det gäller att pricka in vilka som går vidare till finalen, vilka som går till andra chansen och vilka som åker ut.
 • Det går att göra en preliminär tippning redan innan tävlingen har börjat. När evenemanget sänds live på tv tippar användaren sin slutgiltiga lista. Listan låses och sparas automatiskt när alla bidrag är framförda.
 • Med appen kan användaren utmana familjemedlemmar, kompisar och Måns Zelmerlöw, som tippar live under samtliga tävlingar.
 • För att kunna tävla om priser eller utmana vänner digitalt behöver användaren koppla Melodislaget till sitt Facebookkonto, men om man inte vill göra det går det utmärkt att använda appen för att tippa hemma.
 • Varje vecka vinner de två bästa tipparna fyra biljetter var till den svenska finalen. Om flera har tippat alla rätt sker en utslagstävling på tid.
 • Den som tippar bäst i finalen vinner fyra biljetter till Eurovision Song Contest i Köpenhamn.
 • De tre som tippat bäst i alla deltävlingar sammantaget vinner mobiltelefoner och surfplattor från Samsung.
 • I appen finns även festivalerbjudanden som låses upp och blir tillgängliga baserat på användarens poäng.
 • I appen blir det också möjligt att se hur Facebookvänner, övriga svenska folket och Måns Zelmerlöw har tippat.
 • ·  Appen kan inte användas för att rösta i Melodifestivalen.


Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Idag har Telenor Sverige över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 12,3 miljarder kronor (2012) och cirka 2000 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 42,95 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 148 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q4 2012), en årsomsättning på 102 miljarder norska kronor (2012) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com