Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor i nytt nordiskt avtal med SAS

Telenor får förnyat förtroende som telekommunikationsleverantör till flygbolaget Scandinavian Airlines (SAS) samtidigt som samarbetet utökas. Detta innebär att Telenor, utöver fast telefoni, kommer att leverera mobiltelefoni och mobilt bredband till SAS alla tjänstemän och flygande personal i Skandinavien.

Telenor har sedan tidigare levererat fast- och mobiltelefoni till alla tjänstemän i Sverige, Danmark och Norge och mobiltelefoni till flygande personal i Norge. Det utökade avtalet innebär att Telenor nu tar ett helhetssvar för SAS mobil- och fasttelefoni i Skandinavien, vilket betyder att mobiltelefoni och mobiltbredband även kommer att levereras till flygande personal i Sverige och Danmark. 

– SAS har varit kunder hos oss sedan 1997 så det känns givetvis roligt att de väljer att utöka samarbetet ytterligare. För ett företag som SAS är det avgörande att anställda kan använda mobiltelefonen utomlands till bra priser. Vi har en bred produktportfölj som kan möta det behovet för både tal- och datatrafik i utlandet, säger Mats Lundquist Affärsområdeschef Företag Telenor Sverige.

Avtalet omfattar totalt 15 000 anknytningar och löper över 36 månader.

– Vi har samarbetat med Telenor under en längre tid och vi väljer nu att ännu en gång förlänga avtalet. Telenors tjänster underlättar för våra medarbetare att tillämpa ett mer mobilt arbetssätt samtidigt som vi garanteras driftkvalitet och kostnadseffektivitet, något vi på SAS lägger stort värde i, säger Tommy Lundin Vice President IT-Infrastructure SAS Group.

För mer information, kontakta:
Presstjänsten, Telenor Sverige
08-41 00 75 55

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet. Telenor Sverige har idag 2100 anställda.  

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 14 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2009 omsatte Telenor cirka 107 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).