Gå direkt till innehåll
Telenor gör det möjligt att ringa till sin hund

Pressmeddelande -

Telenor gör det möjligt att ringa till sin hund

Från och med idag kan hundar för första gången få sitt eget telefonnummer när Telenor breddar sitt familjeabonnemang. Det innebär att det nu bland annat blir möjligt att ringa till sin hund. Från att vara en nischad teknikprodukt vill Telenor nu ta den uppkopplade GPS-trackern in i vardagen.

Hunden har varit människans bästa vän länge och från och med idag gör Telenor det möjligt för alla hussar och mattar i Sverige att addera sin hund till familjeabonnemanget Telenor Familj.

– Vi vill att vårt familjeabonnemang Telenor Familj ska vara en lösning för alla du kallar en familj. Alla familjer ser olika ut och har olika behov. Idag gör vi det möjligt att lägga till vad vi tycker är en självklar familjemedlem, nämligen hunden, säger John-Sebastian Slørdahl, ansvarig för Telenor Sveriges konsumentaffär på mobilsidan.

För första gången är det möjligt att lägga till sin hund på befintligt familjeabonnemang och att ge hunden ett eget telefonnummer. I abonnemanget ingår en GPS-tracker med flera funktioner som enkelt styrs via en app i mobiltelefonen. Utöver möjligheten att ringa upp hunden och ge enkla kommandon innefattar GPS-trackern en rad andra funktionaliteter, bland annat realtidsspårning och GeoFence.

Det nya hund-tillskottet till Telenors familjeabonnemang finns tillgängligt från och med 23 mars och kostar nu 99 kr/månaden. Mer information om Telenor Familj och GPS-trackerns alla funktioner finner du på telenor.se/familj.

Precis som med övrig teknik anpassade för husdjur och hundar är det upp till hundägaren att välja hur man använder produkten.

För mer information, kontakta:
Telenor: press@telenor.se, 08-41 01 00 40
www.telenor.se/familj

Om produkten
MiniFinder® Atto är en av de minsta och lättaste GPS spårsändare för djur på marknaden. Med en storlek på cirka 6x3cm och ringa vikt på 38g passar den även de minsta djuren. Atto är IP67 certifierad produkt vilket betyder att den är helt vattentät. Enheten har långt över medel gällande batterikapacitet i denna storleksklass. Standby-tiden ligger på 20 dagar och konstant arbetskapacitet på cirka 3-4 dagar. 

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Telenor i korthet
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag drygt 2,6 miljoner mobilabonnenter, cirka 674 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,6 miljarder kronor (2016) och har cirka 1 700 anställda.

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media, och finns på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 214 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2016), en omsättning på 131 miljarder norska kronor (2016) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com