Gå direkt till innehåll
Telenor först på svenska marknaden att lansera hemtelefoni över 4G-nätet

Pressmeddelande -

Telenor först på svenska marknaden att lansera hemtelefoni över 4G-nätet

Tillsammans med D-Link är Telenor Sverige först med att introducera hemtelefoni över 4G-nätet på den svenska marknaden. Portabelt Bredband, via 4G-router, kan nu ersätta både hemmets fasta bredbandsuppkoppling och telefoni.

I takt med att 4G-nätet byggs ut i Sverige blir bredbandsuppkoppling och nu även hemtelefoni via mobilnätet ett alternativ för allt fler konsumenter. Samtidigt har närmare hälften av de svenska hushållen dyr hemtelefoni och långsamma bredbandsuppkopplingar via det gamla kopparnätet (ADSL)*. Med Portabelt Bredband från Telenor kan man nu ersätta hemmets fasta uppkoppling med högre surfhastigheter (upp till 80 Mbit/s), som normalt ger mellan 10-50 Mbit/s, och även inkludera hemtelefoni till ett fastpris.

Telenor Sverige introducerade Portabelt Bredband i september förra året, och har under inledningen av året sett ett mycket stort intresse hos kunderna kring att gå över från fast till mobil uppkoppling i hemmen. Portabelt Bredband är ett paket som består av en router och abonnemanget Bredband Stor, Telenors snabbaste bredband över mobilnätet. Sedan säljstarten i september 2011 står Bredband Stor för närmare en tredjedel av den totala 4G-försäljningen hos Telenor.

– Vi ser främst att de familjer, som idag är helt hänvisade till långsamma ADSL-uppkopplingar, har fått upp ögonen för Portabelt Bredband som alternativ. Många vill ha kvar sin fasta telefoni men betalar höga månadskostnader för denna. Därför tar vi nästa steg genom att erbjuda även hemtelefoni via 4G-routern. Det innebär att fler kan få en helhetslösning för fast telefoni och bredband samtidigt som de kan spara hundralappar varje månad, säger Jonas Lindström, marknadschef Mobile, Telenor Sverige.

*Källa: PTS Svensk Telemarknad 2011

 

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Idag har Telenor Sverige över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 12 miljarder kronor (2011) och cirka 2100 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 42,95 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 150 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q2 2012), en årsomsättning på 99 miljarder norska kronor (2011) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter