Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Surfa lugnt i mobilen i sommar - ny tjänst för koll på mobilkostnaderna

 

 

 

Mobiltjänster som omfattar datatrafik är vanligt. När man är utomlands tillkommer ofta kostnaden för datatrafiken. Inför sommarsemestrarna lanserar Telenor en tjänst som varnar om man kommer upp i höga kostnader för datatrafik på mobilabonnemanget när man är i utlandet.

 

 

 

Den nya tjänsten, som är kostnadsfri, innebär att när man använt data för mer än 500 kronor* på sitt mobilabonnemang under en dag så får man ett varnings-sms. Samtidigt minskas datahastigheten så man inte av misstag ska hinna förbruka stora mängder data. Exempel på mobiltjänster förutom vanlig mobilsurf som använder data är positioneringstjänster, adressbokstjänster, nedladdning av musik och lyssna på webbradio.

 

- Under sommaren när man rör mycket på sig vill man fortfarande kunna vara uppkopplad, det finns dock en oro hos många för att inte riktigt ha koll på de kostnader som kan tillkomma vid användning av mobilen utomlands. För att underlätta kostnadskontrollen så har vi infört den nya tjänsten för mobildata, säger Mattias Ringqvist, marknadschef på Telenor Mobil Konsument.

 

Så fungerar SMS-varning data utomlands

 

Vid en dataförbrukning i utlandet som överstiger 500 kronor* skickas ett varnings-sms. Samtidigt sänks nedladdningshastigheten till 56kb/s, dvs motsvarande GPRS, för att man inte ska hinna förbruka alltför stora datamängder. Den sänkta hastigheten gäller till kl. 24 samma dygn.

 

I sms:et finns information om att man använt mycket data i utlandet och att priserna utomlands skiljer sig från priserna i Sverige.

 

Tjänsten är kostnadsfri och ingår i samliga mobilabonnemang för privatpersoner hos Telenor. För de som vill kan tjänsten tas bort via kundservice.

 

* När man befinner sig utomlands så går det av tekniska skäl inte att debitera kostnaden i realtid. Fördröjningen innebär att beloppet kan bli högre än 500 kronor innan varningen skickas ut.

 

Det är möjligt att spärra sitt mobilabonnemang helt för dataanvändning i utlandet.

 

Tjänsten gäller endast för privatabonnemang och endast för talabonnemang, mobilt bredband omfattas inte.

 

 

 


 

För mer information, kontakta:

 

Presstjänsten: 08-41 00 75 55

 

Om Telenor

 

Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet; totalt arbetar 2 400 personer inom Telenor Sverige.

 

 

 

Telenor är världens sjunde största mobiloperatör med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

 

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com