Gå direkt till innehåll
Samir & Viktor hetast i digitala kanaler inför Malmö

Pressmeddelande -

Samir & Viktor hetast i digitala kanaler inför Malmö

Samir & Viktor är helgens stora snackis i digitala kanaler inför Melodifestivalens andra deltävling i Malmö. Men totalt sett, bland alla tävlande artister i årets Melodifestival,

är det fortfarande Eric Saade som ligger etta på snackistoppen.

Inför varje deltävling tar Telenor, genom tjänsten Melodikollen.se, temperaturen på snacket om artisterna i digitala kanaler. Artisternas egna inlägg, mycket av det som skrivs på bloggar, nyhetssajter och i publika inlägg samlas och presenteras i form av topplistor och jämförelser.

Saade fortfarande i topp bland alla årets artister

Precis som förra veckan är Eric Saade den artist det snackas mest om på nationell nivå, där han på Instagram, Facebook, Youtube och Twitter alltjämt ligger i topp före nya tvåan Samir & Viktor.

Artister som är hetast i digitala kanaler enligt Melodikollen.se – samtliga deltävlingar:

1.  Eric Saade

2.  Samir & Viktor

3.  Linus Svenning

Samir & Viktor mest omtalade inför andra deltävlingen i Malmö

Bland de sju bidrag som deltar i Malmö pratas det mest om Samir & Viktor. Linus Svenning kniper andraplatsen och Magnus Carlsson ligger på tredje plats.

Artister som är hetast i digitala kanaler enligt Melodikollen.se – endast delfinalen i Malmö:

1.  Samir & Viktor

2.  Linus Svenning

3.  Magnus Carlsson

Malmöborna pratar mest om Magnus Carlsson

Bland Malmöborna får dock Samir & Viktor se sig slagna av Magnus Carlsson. I övrigt skiljer sig Malmölistan inte nämnvärt från övriga landet, och Linus Svenning placerar sig som god trea.

Artister som är hetast i digitala kanaler enligt Melodikollen.se – lokalt bland Malmöborna

1.  Magnus Carlsson

2.  Samir & Viktor

3.  Linus Svenning

Dolly Style får flest att dela och lajka

Trots att Dolly Style redan tävlat fortsätter de att engagera i sociala medier även denna vecka. De placerar sig före Samir & Viktor, följt av Neverstore, Linus Svenning och Magnus Carlsson när det handlar om vilka inlägg som fått flest personer att gilla, retweeta och dela vidare.

Artister som engagerar mest i digitala kanaler i form av delningar, retweets och likes – samtliga deltävlingar:

1.  Dolly Style

2.  Samir & Viktor

3.  Neverstore

4.  Linus Svenning

5.  Magnus Carlsson

#neverstore och #magnuscarlsson heta hashtags ­ – men slår inte #melfest

Den hashtag som används mest när svenska folket snackar om Melodifestivalen är #melfest. Magnus Carlsson kan däremot glädja sig då #magnuscarlsson placerar sig tvåa på listan, och hans låt #mötmigigamlastan placerar sig som trea.

Mest använda hashtags med koppling till Melodifestivalen inför den andra deltävlingen i Malmö:

1.  #melfest

2.  #magnuscarlsson

3.  #mötmigigamlastan

4.  #malmö

5.  #melodifestivalen

6.  #mello

7.  #neverstore

8.  #linussvenning

9.  #samirbadran

10.  #melfest15

Samir & Viktors bild populärast på Instagram

Den mest gillade Instagrambilden inför lördagens deltävling kommer från Samir & Viktor och hade på fredag förmiddag över 14 000 likes på den populära bilddelningstjänsten.

På Melodikollen.se samlas publikt publicerat innehåll som artisterna lägger upp på Instagram, Facebook och Twitter - före, efter och under varje tävling. Här samlas det mesta som skrivs om Melodifestivalen på nyhetssajter, i bloggar samt av svenska folkets publika inlägg på sociala medier.

No-image

Länk till inlägget: http://instagram.com/p/y6ndpXnNEi/

Melodikollen.se

No-image

Fakta:

Uppgifterna är hämtade från Melodikollen.se och bygger på publika inlägg från Facebook, Twitter och Instagram och Youtube utifrån etablerade och mindre etablerade hashtags om Melodifestivalen i stort, samt kring deltagande artister och artisters officiella konton. Stötande inlägg, spam, tävlingar etc. har plockats bort. Antalet hashtags och andra parametrar kan förändras vecka för vecka. Melodikollen.se innehåller inte exakt statistik, utan är en temperaturmätare över snacket i digitala medier. Redovisad period: 09/02 00:00:00 till 13/02 10:35:00.

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com


Om Telenor

Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, nära 700 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,8 miljarder kronor (2014) och har cirka 2000 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 17 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 186 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q4 2014), en omsättning på 107 miljarder norska kronor (2014) och cirka 35 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com