Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Reitangruppen och Telenor i nordiskt avtal

 

Reitangruppen och Telenor har tecknat ett nordiskt samarbetsavtal för leverans av fast- och mobil kommunikation samt WAN. Avtalet, som utformas utifrån befintligt samarbete, omfattar Norge, Sverige och Danmark och väntas omsätta 250 miljoner NOK under en period om fem år.

 

 

 

Reitangruppen (Rema 1000, Reitan Eiendom and Reitan Servicehandel) har tecknat ett nordiskt samarbetsavtal med Telenor för leverans av fast- och mobil kommunikation samt WAN (Wide Area Network). Avtalet är en omförhandling av nuvarande WAN-tjänster i Norge och Sverige; nytt i avtalet är att Telenor tillhandahåller mobiltelefoni i Danmark och Sverige. I tillägg ansluter sig nu även Reitangruppen i Danmark till WAN-nätet.

 

- En stor del av vår verksamhet bygger på elektroniska produkter och det är viktigt för oss med en etablerad samarbetspartner för att kunna fortsätta vår expansion, säger Olav Næss, skandinavisk IT-direktör för Reitangruppen.

 

 

 

- Allt fler företag inser fördelarna med mobilt arbetssätt. Reitangruppen är en spännande och krävande nordisk kund och vi är glada för att de vill fortsätta samarbetet med detta femårsavtal, säger Mats Lundquist, Affärsområdeschef Företag, Telenor Sverige.

 

 

 

 

 

För mer information, kontakta:

 

Presstjänsten Telenor Sverige, +46 8 41 00 75 55

 

Presstjänsten Telenor Norge, +47 412 70 000

 

 

 

Om Telenor

 

Telenor är i Sverige en ledande helhetsleverantör av kommunikationstjänster, såsom mobil och fast telefoni samt datatjänster. Med kunden i fokus erbjuder Telenor sina tjänster till såväl privatpersoner som företag. Telenor representeras i Sverige även av Bredbandsbolaget, Glocalnet och Canal Digital och hartotalt ca2 500 anställda.

 

 

 

Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2007 på cirka 92,5 miljarder norska kronor. Telenor är marknadsledande i Norge inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution, och har en betydande internationell verksamhet, speciellt inom mobilkommunikation. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

 

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com