Gå direkt till innehåll
Oscar Zia dominerar i sociala medier inför deltävlingen i Norrköping

Pressmeddelande -

Oscar Zia dominerar i sociala medier inför deltävlingen i Norrköping

Inför Melodifestivalens tredje delfinal i Norrköping är det utan tvekan Oscar Zia det snackas mest om i digitala kanaler. Diskussionerna är så många att han ensam är mer omtalad än de resterande artisterna tillsammans. På andra respektive tredjeplats hamnar Lisa Ajax och Swingfly feat. Helena Gutarra.

Sociala medier har visat sig vara en av de viktigaste maktfaktorerna i Melodifestivalen och Telenor mäter för tredje året i rad vilka som är hetast på nätet. Melodikollen är en tjänst som scannar av sociala medier som bloggar, Facebook, Instagram och Twitter för att mäta vilka artister det pratas mest om. Även artisternas egna inlägg läses in för att mäta hur väl de presterar i antal likes, delningar och kommentarer.

– Redan i vår första mätning för två veckor sedan var Oscar Zia stark i digitala kanaler, då han var mest omtalad av samtliga artister. Han förlorade sedan positionen till Samir & Viktor men har nu steppat upp och är den mest omtalade artisterna inför deltävlingen imorgon och även hela festivalen, säger Elisabeth Lindholm, Telenors Festivalgeneral.

Oscar Zia mest omtalad inför delfinalen i Norrköping

Oscar Zia dominerar samtliga kanaler på sociala medier med Twitter som starkast plattform. Lisa Ajax har en stabil andraplats, framförallt genom Instagram.

Artister som är hetast i digitala kanaler enligt Melodikollen.se – endast delfinalen i Norrköping:

1.Oscar Zia

2.Lisa Ajax

3.Swingfly feat. Helena Gutarra

4.After Dark

5.SMILO

Molly Sandén letar sig upp på snackistoppen och passerar Samir & Viktor

När det kommer till artisterna som det snackas mest om totalt sett har Oscar Zia återtagit ledningen efter att ett par veckor varit omkörd av Samir & Viktor. Molly Sandén, som ska uppträda först nästa vecka, har letat sig upp på snackistoppen från plats 19 till 2 bland samtliga artister – något som bådar gott inför nästa deltävling.

Artister som är hetast i digitala kanaler enligt Melodikollen.se – samtliga deltävlingar:

1.Oscar Zia

2.Molly Sandén

3.Samir & Viktor

4.Lisa Ajax

5.Krista Siegfrids

Lisa Ajax egna inlägg är de mest omtyckta av alla artisters

När det kommer till artister som fått sina egna inlägg att likeas, retweetas och delas vidare mest ligger Lisa Ajax i täten. Oscar Zia kommer på tvåa, men det är en bit kvar till förstaplatsen då Lisa har mer än dubbelt så mycket likes, retweets och delningar.

Artister som engagerar mest i digitala kanaler i form av delningar, retweets och likes – samtliga deltävlingar:

1.Lisa Ajax

2.Oscar Zia

3.Dolly Style

4.Krista Siegfrids

5.Molly Sandén

Följ allt som händer kring Melodifestivalen på melodikollen.se. Nytt för i år är Melodikollen-TV där Telenor har en reporter på plats på varje deltävling, Instagram-kändisen och hallåan Stefan Larsson (@stefansinstagram). Filmklippen kommer laddas upp på Melodikollen.se.

Utöka er egen bevakning av Melodifestivalen med hjälp av en widget med de topplistor som känns mest intressanta. De plockas enkelt från http://www.melodikollen.se/.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder kronor (2015) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 203 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2015), en omsättning på 128 miljarder norska kronor (2015) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterat material

Relaterade nyheter