Gå direkt till innehåll
Open Universe tecknar avtal med Tyfon

Pressmeddelande -

Open Universe tecknar avtal med Tyfon

Tyfon har tecknat rikstäckande tjänsteleverantörsavtal med Telenor Sveriges kommunikationsoperatör Open Universe. Därmed får privatpersoner och företag i fastigheter med öppet fibernät från Open Universe möjligheten att välja mellan olika tjänster från Tyfon.

Open Universe skapades i slutet av december 2011 med ambitionen att bli en ledande kommunikationsoperatör med marknadens bästa tjänsteutbud.

–        Avtalet med Tyfon är ett viktigt steg i arbetet med att erbjuda marknaden en neutral kommunikationsoperatör i de öppna fibernäten och att säkra slutkundernas tillgång till avancerade bredbandstjänster, säger Seth Ryding, chef för Open Universe.

–        Open Universe öppna nät-modell gör skäl för namnet och innebär marknadsmässiga och transparenta villkor. Deras expansiva planer ligger helt i linje med vår satsning på tillväxt, säger Mats Bergsman, chef för Tyfon

I Open Universe affärsmodell finns tre segment med tydligt definierade inbördes roller: infrastrukturägaren, kommunikationsoperatören, och tjänsteleverantören. Som kommunikationsoperatör tar Open Universe ett helhetsansvar för drift, underhåll, utveckling och säkerhet i de öppna fibernäten, där ett flertal tjänsteleverantörer sedan konkurrerar på helt lika villkor.

 

Om Tyfon Svenska AB

Tyfon är en internetoperatör som levererar bredband och telefoni till konsumenter och företag i hela landet via kommunikationsoperatörer och lokala stadsnät. Tyfon grundades 1997 och har räknar med en omsättning på 60 miljoner kronor 2012.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Open Universe och Telenor Sverige

Kommunikationsoperatören Open Universe är leverantör av kapacitet och infrastruktur för leverantörer av bredbandstjänster i öppna nät. Genom Telenors fibernät med kapacitet upp till 1 Gbit/s kan fastighetsägare och bostadsrättsföreningar erbjuda boende ett brett utbud av leverantörer av moderna bredbandslösningar för internet, tv och telefoni, så kallad 3-play, samt fastighetsägartjänster. Företaget är en del av Telenor Sverige. Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Idag har Telenor Sverige över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 12 miljarder kronor (2011) och cirka 2100 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Journalister når Presstjänsten på 08-41 00 75 55 eller press@telenor.com

Relaterade nyheter