Gå direkt till innehåll
Örebrobostäder och Stadsnät i Örebro-Kumla väljer Open Universe

Pressmeddelande -

Örebrobostäder och Stadsnät i Örebro-Kumla väljer Open Universe

Telenor Sverige har genom sin kommunikationsoperatör Open Universe förlängt avtalen med Örebrobostäder och Stadsnät i Örebro-Kumla. Affären omfattar ett bestånd på cirka 28 000 bostäder.

Med Open Universe som kommunikationsoperatör i sitt öppna nät kan Örebrobostäder och Stadsnät i Örebro-Kumla, genom en komplett uppgradering av befintligt nät, erbjuda sina boende tillgång till bredband med hög hastighet och ett brett utbud av leverantörer av moderna bredbandstjänster så som bredband, tv och telefoni.

–  Genom Open Universe får Örebrobostäder och Stadsnät i Örebro-Kumla tillgång till både en modern teknik och infrastruktur som klarar framtidens krav samt till ett brett tjänsteutbud. Att man väljer oss är ett kvitto på att vår modell där vi tar helhetsansvaret för stadsnätets komplexa värdekedja och tillsammans med dem kan växa stadsnäten och öka användandet uppskattas av kunderna, säger Seth Ryding, chef för Open Universe.

De första bostäderna börjar uppgraderas under fjärde kvartalet av 2013 och målet är att samtliga bostäder ska vara klara till årsskiftet. Kontraktet som kommunikationsoperatör sträcker sig till 2018.

–  Att skapa bra förutsättningar för Örebrobostäders kunder att använda sig av modern teknik och nya tjänster är viktigt. Vi använder tv:n och datorn på ett helt annat sätt i dag, vilket ställer andra krav på bredbandshastigheten och nätets kvalitet, säger Ulf Rohlén, vd Örebrobostäder.

–  Att skapa bra förutsättningar för Stadsnäts kunder att använda sig av modern teknik och nya tjänster är viktigt. Open Universe modell för att expandera nätet under avtalstiden har också varit en viktig faktor för oss vid vårt val av kommunikationsoperatör, säger Petter Arneback, vd Stadsnät i Örebro-Kumla.


Ämnen


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Idag har Telenor Sverige över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 12,3 miljarder kronor (2012) och cirka 2000 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 42,95 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 148 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q4 2012), en årsomsättning på 102 miljarder norska kronor (2012) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter