Gå direkt till innehåll
Molly Sandén hetast inför deltävlingen i Gävle

Pressmeddelande -

Molly Sandén hetast inför deltävlingen i Gävle

Inför Melodifestivalens fjärde deltävling i Gävle är det förra veckans raket Molly Sandén som det snackas mest om i digitala kanaler, enligt Telenors tjänst Melodikollen.se. Dolly Style, Linda Bengtzing och Panetoz för en tät kamp om andra platsen.

Sociala medier har visat sig vara en av de viktigaste maktfaktorerna i Melodifestivalen och Telenor mäter för tredje året i rad vilka som är hetast på nätet. Melodikollen.se är en tjänst som scannar av sociala medier som bloggar, Facebook, Instagram och Twitter för att mäta vilka artister det pratas mest om. Även artisternas egna inlägg läses in för att mäta hur väl de presterar i antal likes, delningar och kommentarer.

­­– Detta är en riktig girl power-vecka med enbart tjejer på de tre högsta placeringarna. Vi får se om det påverkar röstningen också och vi enbart ser tjejer på prispallen imorgon, säger Elisabeth Lindholm, Telenors festivalgeneral.

Molly Sandén dominerar inför Gävle

Molly Sandén dominerar sociala medier med Twitter som sin starkaste plattform. Dolly Style har en stabil andra plats, främst tack vare sin popularitet på Instagram.

Artister som är hetast i digitala kanaler enligt Melodikollen.se – endast deltävlingen i Gävle:

1.Molly Sandén

2.Dolly Style

3.Linda Bengtzing

4.Panetoz

5.Frans

Oscar Zia leder fortfarande snackistoppen för samtliga deltävlingar

Inför den sista delfinalen har snackistoppen börjat stabilera sig. Topp tre har inte ändrats de senaste veckorna men Dolly Style och Linda Bengtzing har letat sig in på topp fem. 

Artister som är hetast i digitala kanaler enligt Melodikollen.se – samtliga deltävlingar:

1.Oscar Zia

2.Molly Sandén

3.Samir & Viktor

4.Dolly Style

5.Linda Bengtzing

Dolly Styles inlägg engagerar mest

När det kommer till artister som fått sina egna inlägg att likeas, retweetas och delas vidare mest skiljer det sig rejält från vem som det snackas mest om. Dolly Style är fjärde mest omtalade artisterna, men får sina egna inlägg mest gillade och delade av alla artister. 

Artister som engagerar mest i digitala kanaler i form av delningar, retweets och likes – samtliga deltävlingar:

1.Dolly Style

2.Martin Stenmarck

3.Linda Bengtzing

4.Molly Sandén

5.Lisa Ajax

Följ allt som händer kring Melodifestivalen på melodikollen.se. Nytt för i år är Melodikollen-TV där Telenor har en reporter på plats på varje deltävling, Instagram-kändisen och hallåan Stefan Larsson (@stefansinstagram). Filmklippen kommer laddas upp på Melodikollen.se.

Utöka er egen bevakning av Melodifestivalen med hjälp av en widget med de topplistor som känns mest intressanta. De plockas enkelt från http://www.melodikollen.se/.

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder kronor (2015) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 203 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2015), en omsättning på 128 miljarder norska kronor (2015) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter