Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Lars-Åke Norling ny VD för Telenor Sverige

 

Lars-Åke Norling har utsetts till ny VD för Telenor i Sverige. Lars-Åke har varit tillförordnad VD sedan februari i år och dessförinnan nätchef och vice VD för Bredbandsbolaget.

 

Lars-Åke har haft ett flertal ledande befattningar inom Telenor i Sverige. Han började på Bredbandsbolaget som IS/IT-chef år 1999 och har därefter varit teknikdirektör och vice VD. I september 2007 utsågs han till nätchef och medlem av Telenor Sveriges Ledningsgrupp.

 

- Lars-Åke har lång erfarenhet från branschen och har under perioden som nätchef och tf VD visat att han har de egenskaper som krävs för att leda Telenor i Sverige. Tillsammans med Telenors övriga ledning är jag mycket glad att Lars-Åke har tackat ja till uppdraget att leda det fortsatta arbetet med att stärka Telenors position på den svenska marknaden, säger Morten Karlsen Sørby, ansvarig för Telenors verksamhet i Norden.

 

 

 

Lars-Åke Norling tillträder omedelbart.

 

- Jag ser fram emot att fortsätta vässa Telenors position som utmanare till TeliaSonera. Med våra planer för en snabb och bred utrullning av nästa generations mobilnät och fortsatt profilering av tre starka varumärken har vi ett mycket bra utgångsläge för att fortsätta utvecklingen av Telenors verksamhet i Sverige, säger Lars-Åke Norling, VD Telenor i Sverige.

 

 

 

Ny nätchef blir Magnus Zetterberg som fram tills nu varit tillförordnad nätchef.

 

För mer information, kontakta:

 

Presstjänsten: 08-41 00 75 55

 

Om Telenor

 

Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet; totalt arbetar 2400 personer inom Telenor Sverige.

 

 

 

Telenor är världens sjunde största mobiloperatör med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

 

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com