Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Intersport digitaliserar med Telenor

Intersport Sverige AB väljer en ny komplett kommunikationslösning från Telenor för sin verksamhet. Butikskedjan, med närmare 150 butiker från norr till söder, genomför en genomgående modernisering av kommunikationen mellan kontor, lager och butiker för att möta konsumenternas förändrade köpmönster. Avtalet sträcker sig över fyra år.

Intersport Sverige AB, som ingår världens största kedja av sportbutiker, har valt Telenor som leverantör av en ny heltäckande kommunikationslösning. Omstrukturering av verksamheten, med bland annat nya butikskoncept där teknik och media spelar en stor roll, kräver mycket högre kapacitet och säkerhet än tidigare. Därför uppgraderar Telenor hela infrastrukturen.

Butikskedjan Intersport öppnade nyligen en ny flaggskeppsbutik i centrala Stockholm. Den räknas som Europas modernaste och erbjuder sportintresserade kunder en totalupplevelse där man kan se sport, känna och klämma på produkter, och även handla online med pekskärmar i butiken.

– Konsumenternas köpresa förändras och idag vill man kunna kombinera upplevelsen och rådgivningen i butik med tillgången till sortimentet online. Man vill ha upplevelser, bli inspirerad och kunna klämma och känna på produkterna. Denna integrerade butiksmiljö ställer mycket högre krav på kapacitet och säkerhet när det gäller kommunikationen jämfört med vad man brukade ha, säger Fredrik Norén, IT-chef på Intersport Sverige AB.

Den nya generationens butiker skapar mycket av upplevelsen genom användning av bland annat strömmad video till storskärmar och åtkomst från pekskärmar till både egna system och andra på internet. Det ställer oerhört höga krav på kapacitet, svarstider, driftssäkerhet samt skydd mot intrång och sabotage. Ett avbrott skulle kunna få helt oacceptabla konsekvenser.

Telenor gör det möjligt

Med Telenors Nordic Connect-lösning får alla Intersports butiker, kontor och lager fiberanslutning som kan hantera stora mängder information utan fördröjningar och avbrott. Även om fiberanslutningarna anses mycket driftssäkra dubblerar Telenor kommunikationen med mobildataanslutningar över 3G och 4G som kan ta över om det skulle uppstå något fel.

– Tidigare handlade kommunikationen mellan butiker framför allt om att hantera korttransaktioner och kreditkontroller. Men i moderna butikskoncept med strömmande video, surfstationer med grafiskt innehåll och video i hög kvalitet, parallellt med IP-baserad telefoni och åtkomst till butiks- och lagersystem blir kraven helt andra, säger Christian Strömlid, Marknadschef på Telenor Företag.

Intersport väljer även att göra om sin telefoni och implementera Telenor ONE för att få en enhetlig fast och mobil telefonilösning som effektiviserar arbetet i butiker och på kontor.

– Vi arbetade med Telenor kring kommunikationen på huvudkontoret och i vissa av våra butiker. När vi nu behöver göra en genomgripande modernisering av verksamheten och butikerna tycker vi att Telenor har visat att de förstår de utmaningar som retail står inför och hur man bäst möter företagen och konsumenternas behov, säger Fredrik Norén på Intersport.


För mer information:

Telenors presstjänst

Telefon: 08-41 01 00 40

E-post: press@telenor.se 

Anni Sandgren, presskontakt, Intersport

Telefon: 031-727 94 52

E-post: anni.sandgren@intersport.se


Om Intersport Sverige AB

Intersport bildades 1961 och är ett av Sveriges mest kända varumärken med cirka 150 butiker i Sverige. 2014 omsatte de svenska INTERSPORT-butikerna 4 miljarder kronor (inkl. moms). INTERSPORT Sverige AB är licenstagare och aktieägare i Intersport International Corporation, som är världens största sportkedja med 5 500 butiker i 44 länder. 2014 omsatte Intersport över 10,8 miljarder euro globalt. www.intersport.se

Ämnen

Taggar


Om Telenor

Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,8 miljarder kronor (2014) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 186 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2014), en omsättning på 107 miljarder norska kronor (2014) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com