Gå direkt till innehåll
Graflunds väljer OpenUniverse som kommunikationsoperatör

Pressmeddelande -

Graflunds väljer OpenUniverse som kommunikationsoperatör

Kommunikationsoperatören OpenUniverse är leverantör av kapacitet och infrastruktur för tjänsteleverantörer i öppna nät. Genom Telenors fibernät som idag levererar hastigheter upp till 1 Gbit/s kan Graflunds erbjuda sina boende ett brett utbud av leverantörer av moderna bredbandslösningar för internet, TV och telefoni, så kallad 3-play. Avtalet sträcker sig över åtta år.

- OpenUniverse erbjuder boende i våra fastigheter i Eskilstuna och Strängnäs möjlighet att välja bland ett brett utbud av tjänsteleverantörer och samtidigt dra nytta av den höga kvalitet och service som Telenors fibernät representerar. Vi vet att valfrihet och flexibilitet är mycket viktigt för våra boende och ser i Telenor och OpenUniverse en bra partner, Anders Häggström, VD, Graflunds.

- Vi är mycket glada att Graflunds valt att utöka samarbetet för sina öppna nät med OpenUniverse. Vår målsättning är att ha ett brett och attraktivt utbud av tjänsteleverantörer som kan tillgodose framtidens krav på bredbandstjänster med hög kvalitet i form av internet, TV och telefoni, säger Mats Lundquist, Affärsområdeschef Business, Telenor Sverige.

Om OpenUniverse
Kommunikationsoperatören OpenUniverse är leverantör av kapacitet och infrastruktur för leverantörer av bredbandstjänster i öppna nät. Genom Telenors fibernät med kapacitet upp till 1 Gbit/s kan fastighetsägare och bostadsrättsföreningar erbjuda boende ett brett utbud av leverantörer av moderna bredbandslösningar för internet, TV och telefoni, så kallad 3-play.

Om Graflunds
Graflunds grundades 1950 av byggmästare Gunnar Graflund och ägdes och drevs fram till slutet av 1990-talet av familjen Graflund. Idag är Graflunds en ren förvaltningsorganisation med fokus på bostäder och förvaltar för närvarande drygt 12 200 bostadslägenheter och 70 000 m2 kommersiella lokaler, vilket gör Graflunds till en av Sveriges största privata fastighetsförvaltare.

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 11 304 miljoner kronor (2010) och cirka 2200 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 39,6 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 10 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 120 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2011), en årsomsättning på 95 miljarder norska kronor (2010) och cirka 32 900 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter