Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Anna Book vinnare i sociala medier - mest omtalade artisten före och efter diskningen

Under hela veckan har Anna Book, tillsammans med Samir & Viktor, legat i ledningen som den mest omtalade artisten i sociala medier inför Melodifestivalens första deltävling i Göteborg. Efter gårdagens diskning fick Anna Book ytterligare skjuts och är nu i särklass den största snackisen.

Sociala medier har visat sig vara en av de viktigaste maktfaktorerna i Melodifestivalen och för tredje året i rad mäter Telenor vilka artister och låtar som är hetast på nätet. Melodikollen.se är en tjänst som scannar av sociala medier så som bloggar, Facebook, Instagram och Twitter för att mäta vilka artister det pratas mest om. Även artisternas egna inlägg läses in för att mäta hur väl de presterar i antal likes, delningar och kommentarer.

– Anna Book blev diskad från Melodifestivalen, men i sociala medier är hon den stora vinnaren. Det har varit oerhört jämnt mellan henne och Samir & Viktor hela vägen fram till igår då snacket om Anna Book verkligen exploderade, tyvärr på grund av en tråkig nyhet, säger Elisabeth Lindholm, festivalgeneral hos Telenor, som står bakom Melodikollen.

Förra året var sociala medier en tydlig maktfaktor, av de tre som det talades mest om inför varje delfinal gick samtliga vidare till final eller andra chansen. Om den trenden håller i sig är det Samir & Viktor som ligger bäst till inför morgondagens deltävling.

Jämför man samtliga artister som tävlar i årets Melodifestival så får Samir & Viktor dock se sig slagna av Oscar Zia som står i en klass för sig själv när det gäller antal inlägg och omnämnanden på nätet.

– Bortsett från Anna Book är det Zia som engagerar mest på nätet och det är en position han har haft ända sedan vi började mätningarna. Det blir spännande att se om han lyckas behålla ledningen hela vägen fram till finalen i mars, säger Elisabeth Lindholm.

Samir & Viktor mest omtalade inför delfinalen i Göteborg

Samir & Viktor dominerar inför den tredje delfinalen, medan Ace Wilder och Mimi Werner för en jämn kamp om andraplatsen.

Artister som är hetast i digitala kanaler enligt Melodikollen.se – endast delfinalen i Göteborg:

1.Samir & Viktor

2.Ace Wilder

3.Mimi Werner

Oscar Zia dominerar snackistoppen bland alla årets artister

Bland artisterna i Melodifestival, totalt sett, leder Oscar Zia stort. På andra- och tredjeplats hamnar Samir & Viktor respektive Ace Wilder.

Artister som är hetast i digitala kanaler enligt Melodikollen.se – samtliga deltävlingar:

1.Oscar Zia

2.Samir & Viktor

3.Ace Wilder

4.Mimi Werner

5.Albin & Mattias

Samir & Viktor får flest att lajka, dela och retweeta

När det kommer till artister som fått sina egna inlägg att lajkas, retweetas och delas vidare är det Samir och Viktor som lyckats bäst. Dolly Style hamnar på andra plats, följd av Krista Siegfrieds på tredje plats.

Artister som engagerar mest i digitala kanaler i form av delningar, retweets och likes – samtliga deltävlingar:

1.Samir & Viktor

2.Dolly Style

3.Krista Siegfrids

4.Mimi Werner

5.Ace Wilder

Följ allt som händer kring Melodifestivalen på melodikollen.se. Nytt för i år är Melodikollen-TV där Telenor har en reporter på plats på varje deltävling, Instagram-kändisen och hallåan Stefan Larsson (@stefansinstagram). Filmklippen kommer laddas upp på Melodikollen.se.

Utöka er egen bevakning av Melodifestivalen med hjälp av en widget med de topplistor som känns mest intressanta. De plockas enkelt från http://www.melodikollen.se/.

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,8 miljarder kronor (2014) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 186 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2014), en omsättning på 107 miljarder norska kronor (2014) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com