Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Telenor lanserar 4G med ny kampanj

Idag är det premiär för Telenors 4G-tjänst. Lanseringen av den nya generationens mobilteknik görs med en ny reklamkampanj.

4G-nätet, som är byggt för mobil data, kommer på sikt bli den nya standarden för mobilt bredband och kommer på allvar göra internet mobilt eftersom det ger hastigheter och svarstider som motsvarar vad många i dag har i sin fasta uppkoppling. I reklamen illustreras behovet av den nya tjänsten med en person som förgäves försöker visa ett YouTube-klipp med en allt för långsam uppkoppling.

– Med hjälp av ett problem och en miljö som många kan känna igen sig i och under parollen ”trött på att vänta?” så vill vi lyfta fram vilka möjligheter vårt nya nät kommer att ge, säger Patrik Söder, Kommunikations- och varumärkesansvarig, Telenor Sverige.

4G lanseras till en början i Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlskrona men nätet byggs ut i hög takt och under nästa år kommer över 100 orter ha 4G. Under 2013 beräknas nätet vara fullt utbyggt.

Kampanjen bygger vidare på ”Det finns en lösning för dig också”. TV-reklamen visas i TV3, Kanal 5, TV4 Fakta, TV4 Sport, Kanal 5, TV6, TV8 och Discovery.

Förutom TV syns kampanjen i morgon- och affärspress, på internet, i mobilen samt på utomhusreklam i tunnelbanan och på flygplatser .

Arbetsgrupp Lowe Brindfors
AD: Josephine Wallin
Copy: Niclas Carlsson
Projektledare: Annette Gårdö
Planning: Annika Rehn
Produktionsledare: Andreas Hallgren/Annika Appeltofft
Inhouse TV producent: Mats Sandin
Original: Mimmi Wägerth, Anette Söderberg
Prepress: Rickard Dymling
Web: Mårten Forslund, Tim Scheibel

Produktionsbolag: FLX
Regissör: Felix Herngren

Titta gärna på reklamfilmen på YouTube: http://www.youtube.com/TelenorSverige

Journalister når Presstjänsten på 08-41 00 75 55 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en omsättning på 10 982 miljoner kronor (2009) och cirka 2100 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen även en 40-procentig ägarandel i VimpelCom Ltd. med mobilverksamhet på 10 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 184 miljoner abonnenter (Q2 2010), en omsättning på 98 miljarder norska kronor (2009) och cirka 40 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com