Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Jönköping får 4G i juni

I slutet av juni lanserar Telenor 4G, den nya generationens mobilnät, i Jönköping. 4G är en teknik för mobilt bredband som ger hastigheter och svarstider som motsvarar vad många i dag har i sin fasta bredbandsuppkoppling.

- Vi håller ett högt tempo i vår nationella 4G-utbyggnad och nu är det Jönköpings tur att få tillgång till vår 4G-tjänst som innebär att fler kan surfa mobilt med bättre kvalitet, högre hastigheter och bättre kapacitet, säger Georgi Ganev, affärsområdeschef Konsument Telenor Sverige.

4G lämpar sig väl för de alltmer kapacitetskrävande tjänster vi använder online, som video- och musiktjänster, spel och sociala medier. För företagsanvändare öppnar 4G upp för helt nya möjligheter till ett mobilt arbetssätt genom att man kan dela tunga filer, delta i videokonferenser eller nå avancerade affärssystem även på distans. Inledningsvis kan användare räkna med hastigheter upp till 5-10 gånger dagens 3G-hastigheter.             

Orter som redan har tillgång till 4G
Botkyrka, Danderyd, Gotland, Göteborg, Huddinge, Järfälla, Karlskrona, Kungsbacka, Lerum, Lidingö, Linköping, Lomma, Lund, Malmö, Mölndal, Nacka, Norrköping, Partille, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Uppsala.

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com