Följ Telenor Sverige

Telenor blir helhetsleverantör till SVT, SR och UR

Pressmeddelande   •   Dec 22, 2008 09:52 CET

 

Telenor och Sveriges Radio Förvaltnings AB (SRF) har tecknat ett tvåårigt avtal kring telefoni- och datatjänster. Avtalet omfattar sammanlagt ca 3 500 mobila abonnemang och gäller även mobil datakommunikation och fast telefoni till SRF och de tre programbolagen SVT, SR och UR.

 

Telenor har sedan tidigare levererat mobilkommunikation till SRF. Det nya avtalet innebär att Telenor tar över som helhetsleverantör av kommunikationslösningar då samarbetet utvidgas till att även omfatta fasttelefoni. Avtalet omfattar även SVT, SR, UR och Sveriges Radios Arbetsgivarorganisation.

- Vi är stolta över att få förnyat förtroende från SRF. Att de dessutom utökar samarbetet till att även omfatta fast telefoni till samtliga 29 orter där de har verksamhet är ett bevis på att vi kan leverera hög kvalitet i hela landet, säger Mats Lundquist Affärsområdeschef Företag Telenor Sverige.

 

För mer information, kontakta:
Presstjänsten Telenor: 08-41 00 75 55
www.telenor.se

 

Om Telenor
Telenor är i Sverige en ledande helhetsleverantör av kommunikationstjänster, såsom mobil och fast telefoni samt datatjänster. Med kunden i fokus erbjuder Telenor sina tjänster till såväl privatpersoner som företag. Telenor representeras i Sverige även av Bredbandsbolaget, Glocalnet och Canal Digital och har totalt ca 2 500 anställda.

Telenor är ett av Norges största börsnoterade bolag med en omsättning under 2007 på cirka 92,5 miljarder norska kronor. Telenor är marknadsledande i Norge inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution, och har en betydande internationell verksamhet, speciellt inom mobilkommunikation. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).