Följ Telenor Sverige

Smartphone underhåller barnen på julresan

Pressmeddelande   •   Dec 22, 2011 14:06 CET

Julhelgen är resandets tid och enligt Telenors julundersökning kommer var tredje svensk att resa bort under julen. Var femte svensk kommer att använda bilen som transportmedel och hälften av dessa har barn i baksätet. Och för att inte hela havet stormar ska braka loss i baksätet är det någon form av underhållning som gäller. I form av spel, film, böcker, lekar eller musik. Och för nästan 20 procent är smartphone underhållningsplattformen nummer ett.

När julen knackar på dörren är det många svenskar som sätter sig i bilen och tar sig till familj och vänner eller åker till stugan på landet. Med barnen i baksätet ställs många gånger krav på någon form av underhållning och enligt Telenors undersökning så är det smartphone (18 procent), DVD-spelare (13 procent), och musik-CD (12 procent), som står för majoriteten av underhållningen.   

- Den digitala underhållningen i baksätet växer och idag finns en mångfald av olika enheter som skapar glädje. Vi tycker det är spännande att smartphones har en så framträdande roll. Anledningen till det är säkert den mångfald som en smartphone erbjuder, du kan se på film, spela spel, lyssna på musik och mycket mer, säger Jonas Lindström, marknadschef Konsument, Telenor Sverige.

 Topplistan på underhållning i baksätet:

 1. Smartphone
 2. DVD-spelare
 3. Musik-CD
 4. Böcker
 5. Nintendo DS eller liknande
 6. Reslekar
 7. Ljudböcker
 8. Surfplatta för film eller spel

 Exempel på populära spel (Android/IOS):

 • Rat on A Snowboard
 • Hugo Retro Mania
 • Angry Birds
 • Wordfeud
 • Fruit Ninja
 • Blast Monkeys
 • Where´s My Water?

Om Telenors julundersökning
Telenors julundersökning genomfördes under perioden 16-19 november 2011. Undersökningen är genomförd bland kvinnor och män i åldern 18-65 år. Dessa utgör ett representativt urval av den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder och region. Totalt har 1017 personer svarat på undersökningen och av dessa tillhör 1003 målgruppen ”Använder mobiltelefon privat”. Undersökningen är gjord av Yougov på uppdrag av Telenor Sverige AB.

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 11 304 miljoner kronor (2010) och cirka 2200 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 39,6 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 10 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 120 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2011), en årsomsättning på 95 miljarder norska kronor (2010) och cirka 32 900 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com