Följ Telenor Sverige

Lars-Åke Norling ny VD för Telenor Sverige

Pressmeddelande   •   Apr 16, 2009 14:31 CEST

 

Lars-Åke Norling har utsetts till ny VD för Telenor i Sverige. Lars-Åke har varit tillförordnad VD sedan februari i år och dessförinnan nätchef och vice VD för Bredbandsbolaget.

 

Lars-Åke har haft ett flertal ledande befattningar inom Telenor i Sverige. Han började på Bredbandsbolaget som IS/IT-chef år 1999 och har därefter varit teknikdirektör och vice VD. I september 2007 utsågs han till nätchef och medlem av Telenor Sveriges Ledningsgrupp.

 

- Lars-Åke har lång erfarenhet från branschen och har under perioden som nätchef och tf VD visat att han har de egenskaper som krävs för att leda Telenor i Sverige. Tillsammans med Telenors övriga ledning är jag mycket glad att Lars-Åke har tackat ja till uppdraget att leda det fortsatta arbetet med att stärka Telenors position på den svenska marknaden, säger Morten Karlsen Sørby, ansvarig för Telenors verksamhet i Norden.

 

 

 

Lars-Åke Norling tillträder omedelbart.

 

- Jag ser fram emot att fortsätta vässa Telenors position som utmanare till TeliaSonera. Med våra planer för en snabb och bred utrullning av nästa generations mobilnät och fortsatt profilering av tre starka varumärken har vi ett mycket bra utgångsläge för att fortsätta utvecklingen av Telenors verksamhet i Sverige, säger Lars-Åke Norling, VD Telenor i Sverige.

 

 

 

Ny nätchef blir Magnus Zetterberg som fram tills nu varit tillförordnad nätchef.

 

För mer information, kontakta:

 

Presstjänsten: 08-41 00 75 55

 

Om Telenor

 

Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet; totalt arbetar 2400 personer inom Telenor Sverige.

 

 

 

Telenor är världens sjunde största mobiloperatör med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).