Följ Telenor Sverige

Efter slopade roamingavgifter – Telenor släpper resetjänst

Pressmeddelande   •   Jul 13, 2016 09:30 CEST

För att minska planeringsstress och främja spontanitet släpps nu Telenor Explore – en digital resetjänst som leder dig till semesterns guldkorn med ett knapptryck och gör att du kan uppleva utan att planera. Detta som en följd av att Telenor som första operatör i Sverige avskaffat roamingavgifterna i EU och EES vilket öppnar upp nya möjligheter för kunder som reser i Europa. Besök www.telenor.se/explore och låt upptäcktsfärden börja!

Var finns Paris mysigaste frukost? Vad gör man i Palma när det regnar? Vilka är de bästa stråken för en utekväll i Berlin? Resor är ofta förknippade med mycket planering, inte minst när man ska sätta sig in i resemagasin och guider som alla pekar åt olika håll. Samtidigt har höga avgifter för roaming länge hindrat många från att använda mobilen som hjälpmedel när vi vill vara spontana.

– Många gånger är det de oplanerade upplevelserna som skapar starkast minnen och för att kunna vara spontan i en främmande stad är mobilen ett perfekt hjälpmedel. När du inte behöver tänka på några extra kostnader för att surfa kan du resa bekymmersfritt, vilket vi vill manifestera genom en ny typ av resetjänst, säger Natalie Rudarp, TF presschef på Telenor Sverige.

När Telenor nu gjort det lika billigt att surfa i Europa som hemma så öppnas också möjligheterna till att slippa vara beroende av WiFi för att hitta nya spännande platser på semestern. Därför lanseras Telenor Explore – en digital resetjänst som med ett knapptryck ger dig förslag på ställen som passar allra bäst just nu, oavsett om det är stans cafépärla en regnig eftermiddag, områdets mest solsäkra strand eller kvällens hetaste restaurang. Telenor Explore är en hemsida och fungerar därför både i mobilen och surfplattan.

Hur fungerar Telenor Explore?
Baserat på data från miljoner användare ger Telenor Explore förslag på allt från caféer och restauranger till parker och stränder. När du kommer fram till platsen så låser du automatiskt upp nästa förslag och kan fortsätta upptäcktsfärden. Guiden bygger på en avancerad algoritm som ger dig individuella tips baserat på tid, väder, popularitet och var du befinner dig. Innehållet bygger på den globala rekommendationstjänsten Foursquare och över 50 miljoner användares personliga omdömen och kommentarer.

Telenor Explore nås via www.telenor.se/explore

Om de slopade roamingavgifterna
De slopade avgifterna lanseras i form av ett abonnemang som heter Telenor Frihet.

Det finns ingen tidsbegränsning; vare sig man är utomlands en vecka eller ett halvår så surfar, ringer, sms:ar och mms:ar man till samma kostnad som hemma och man förbrukar den datamängd som är inkluderad i ens abonnemang precis som i Sverige.

För att få tillgång till ett abonnemang utan roamingavgifter behöver befintliga kunder uppgradera sitt abonnemang. För Telenors populäraste privatabonnemang kostar det ingenting att uppgradera till Telenor Frihet. Kunder som tecknar nya abonnemang hos Telenor får automatiskt ett abonnemang utan roamingavgifter inom EU och EES.

Om Telenor Frihet
Med Telenor Frihet kan man surfa, ringa, sms:a och mms:a när man är i ett annat EU- eller EES-land, till samma pris som i Sverige. Samtal inom besökt land och samtal till Sverige ingår. Alla samtal till svenska nummer räknas som samtal till Sverige. Att ringa, sms:a och mms:a från ett EU-land till ett annat, till exempel från Spanien till Frankrike, ingår inte.

Befintliga Telenorkunder kan uppgradera till Telenor Frihet för att få tillgång till de slopade roamingavgifterna. Bindningstiden påverkas inte utan man fortsätter på sitt tidigare abonnemangs bindningstid. De nya Telenor Frihet-abonnemangen kostar mellan 249 och 599 kronor per månad, bland annat beroende på hur mycket data de inkluderar. Befintliga kunder som uppgraderar till Telenor Frihet får ändrad månadskostnad beroende vilket nytt abonnemang de väljer. För Telenors populäraste privatabonnemang kostar det ingenting att uppgradera till Telenor Frihet.

Telenor Frihet har en hastighetsbegränsning på 1 Mbit per sekund utanför Sverige, Norge och Danmark. Det räcker till allt från att lyssna på musik via Spotify och att använda sociala medier och karttjänster till att titta på Youtubeklipp och streama filmer eller tv-serier i mobiltelefonen. Kunder som inte vill ha någon hastighetsbegränsning kan välja den reglerade EU-taxan på 0,58 kronor per MB.

Telenor Frihet omfattar 36 länder och/eller geografiska territorier:Belgien, Bulgarien, Cypern (södra), Danmark, Estland, Finland, Frankrike (inkl Franska Guyana, Guadeloupe, Martinique och Reunion), Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Lichtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Österrike, Ungern, Storbritannien, Gibraltar och Åland.

Om roaming
Roaming är samlingsordet för att använda sin mobil utomlands oavsett om det är för samtal, surf, sms eller mms. Anledningen att det kostar mer än hemma beror på flera saker, bland annat behovet av avtal mellan operatörer i olika länder, tester för att se att allt fungerar, teknisk och administrativ hantering av kundernas roamingtrafik samt att operatörerna betalar en rörlig kostnad för all trafik kunderna gör av med i den besökta operatörens nät. 

Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder kronor (2015) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 203 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2015), en omsättning på 128 miljarder norska kronor (2015) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Bifogade filer

PDF-dokument