Pressmeddelande

Telenor bygger Mobil UC på Microsoft Lync

2011-06-08 09:42 CEST
Telenor bygger Mobil UC på Microsoft Lync

Telenor Sverige ska med stöd av Microsoft erbjuda svenska företagskunder en mobil UC-lösning. Genom att kombinera Telenors mobila växel Telenor One med Microsofts UC-lösning Lync, kan anställda röra sig obehindrat både mellan platser och mellan sin PC och mobiltelefon.

Tänk dig att du kan ta emot samtal eller ringa kontakter direkt från datorn istället för att lyfta telefonluren. Du ser direkt i datorn om dina kollegor är tillgängliga och slipper onödiga samtal till upptagna eller avstängda mobiltelefoner. När du lämnar skrivbordet flyttar du enkelt över samtalet till din mobiltelefon och fortsätter samtalet i den. Detta är några av de möjligheter som följer av integrationen mellan Telenors mobila växel och Microsofts UC-lösning Lync.

–        Alltmer arbete sker på andra platser än på kontoret och när medarbetarna blir mer mobila måste företagets mobiltelefoner integreras med övriga affärsverktyg för att få full utväxling på en UC-investering, säger Mats Lundquist, Affärsområdeschef Företag, på Telenor Sverige.

Samarbetet innebär att Telenor integrerar sin mobila växel Telenor One Flexibel 2.0 med Microsofts kommunikationsplattform Lync. Med Microsofts PC-klient Lync kan man se om kollegorna är tillgängliga för samtal eller chatt på sin PC. I och med samarbetet med Telenor blir det möjligt att se status på även mobiltelefoner och nå kollegorna då de inte sitter vid datorn, utan är på språng med mobiltelefonen som kommunikationscentral. Webbkonferenser kan också göras mer effektiva genom att man nu även kan inkludera mobiltelefonanvändare.

Allt detta blir möjligt utan att behöva installera programvara på mobiltelefonen och på så vis undviker man helt dyrbar administration och eliminerar eventuella säkerhetsrisker.

–        UC har börjat slå igenom på bred front bland våra företagskunder och genom detta samarbete kan vi erbjuda dem en mobilitet vi vet de efterfrågar, säger Eva Fors, försäljningschef, Microsoft Incubation Sales, Western Europe.

Med den mobila växeln Telenor One Flexibel 2.0 ligger växeltjänsterna i mobilnätet, vilket gör att företag slipper investera i egen infrastruktur och lägga resurser på administration och underhåll. Alla växeltjänster är tillgängliga för de anställda, både på och utanför kontoret.

Microsoft® Lync™ Server 2010 hjälper företag och organisationer att få mer gjort – snabbare och mer kostnadseffektivt, genom att integrera olika kommunikationsmetoder: e-post, telefon, konferenser, röstmeddelanden, snabbmeddelanden samt närvarohantering – i ett gemensamt, lättanvänt gränssnitt. Det gör det lätt att få kontakt med rätt person, att dela idéer och att samarbeta.