Följ Telenor Sverige

Telenor öppnar shop-in-shop hos MediaMarkt

Nyhet   •   Jun 13, 2011 10:38 CEST

Telenor inleder ett samarbete med MediaMarkt som innebär att mobiloperatören öppnar egna så kallade ”shop-in-shop” på elektronikkedjans telekomavdelningar. Konceptet införs på 16 varuhus runt om i Sverige med minibutiker som är bemannade med Telenors egen säljpersonal.

Telenors minibutiker bemannas av minst två personer och förläggs i anslutning till telekomavdelningarna inne på MediaMarkts varuhus. Totalt sett får 16 varuhus, från Malmö till Uppsala, en så kallad Telenor shop-in-shop. Pilottester som genomfördes på MediaMarkts varuhus mellan november 2010 och januari 2011 visade ett mycket positivt mottagande från kunderna, vilket resulterat i att samarbetet nu formaliseras.

– Våra säljare är specialister på mobiltelefoni och mobilt bredband och pilottester visade att kunderna verkligen uppskattade konceptet och vår kunniga personal. Det var tydligt att både MediaMarkt och Telenor gynnades av samarbetet, så vi hoppas mycket på det här projektet, säger Martin Barden, försäljningsansvarig inom affärsområdet Konsument, Telenor Sverige.

MediaMarkts svenska varuhus har ungefär 15 miljoner besökare varje år. Detta är första veckan med alla shop-in-shop på plats. Som en följd av samarbetet kommer Telenor att rekrytera 30 nya medarbetare.

– Det är glädjande att vi kan intensifiera samarbetet med en partner som, precis som MediaMarkt, är fokuserade på tillväxt och nytänkande. Här tror vi på positiva synergieffekter, säger Johan Rosenblom, marknadschef på MediaMarkt.

Telenor shop-in-shop är bemannade av personal från Telenors eventförsäljningsdel, Telenor First, som har tydligt fokus på upplevelsebaserad försäljning.

Bifogade filer

PDF-dokument