Följ Telenor Sverige

Telenor boostar 4G med film i HD-kvalitet

Nyhet   •   Apr 18, 2011 11:44 CEST

Telenor samarbetar med film/streamingtjänsten Headweb och lanserar nu ett specialerbjudande för de som tecknar 4G-abonnemang under april och maj. Alla som tecknar ett nytt abonnemang får, förutom tillgång till det nya kraftfulla mobilnätet från Telenor en film om dagen, utan kostnad, från Headweb fram till den 31 maj. Även befintliga 4G-kunder kommer att kunna ta del av erbjudandet.

– Hastigheten i 4G-nätet ger nya fördelaktiga möjligheter och levererar vad den moderna surfaren vill ha – frihet att röra sig i olika miljöer med bra kapacitet. Video är en sådan funktion där kraven på det mobila nätet ökar och 4G-nätet är extra fördelaktigt när man vill streama film i hög kvalitet. Med vårt nya erbjudande kommer 4G-användaren att kunna se HD-film direkt i datorn och verkligen uppleva fördelarna med det nya nätet, säger Mattias Ringqvist, marknadschef Mobil Konsument, Telenor Sverige.

Headweb är en av Sveriges mest populära filmtjänster och på sajten finns nu filmer som The Next Three Days, Himlen är oskyldigt blå, Hämnden med flera. Telenor har valt att samarbeta med Headweb på grund av sajtens popularitet (Headweb har blivit utsedd till Sveriges bästa filmtjänst tre år i rad) och det stora utbudet av filmer. Ett samarbete mellan de två företagen är också naturligt eftersom just videotjänster passar särskilt väl i det nya mobilnätet. Telenors nya 4G-erbjudande innebär att nya och befintliga 4G-kunder kunder kan välja en film om dagen ur Headwebs hela sortiment som även innehåller filmer i HD-kvalitet.

– Att introducera HD i Telenors 4G-nät är ett naturligt steg mot att göra film med högsta bildkvalitet tillgänglig var du än befinner dig. Det är ett nödvändigt steg eftersom vi svenskar konsumerar allt mer video på nätet, säger Peter Alvarsson, grundare av Headweb.

4G-nätet, som nu finns i en mängd städer runt om i landet, ger användare hastigheter och svarstider som motsvarar vad många i dag har i sin fasta bredbandsuppkoppling. Telenors 4G-tjänst fungerar även i 3G-nätet vilket gör att användare har en bra, mobil uppkoppling även utanför 4G-näten.

Bifogade filer

PDF-dokument